Sunbeams
Log in
Kom bij de Brusjesclub

DE BRUSJESCLUB

Wij zijn de Brusjesclub, de bijzondere activiteitenclub uit Nuenen. Onze leden zijn broertjes en zusjes van een kind met een beperking. Wij noemen ze Brusjes. In april 2011 zochten twee moeders naar een ontspanningsactiviteit voor hun kind. Ook kinderen met een broertje of zusje met een handicap mogen niet vergeten worden. Het kind met een beperking staat meestal in het middelpunt van de belangstelling. We willen niet zeggen dat de broertjes en zusjes minder aandacht krijgen dan het kind met de beperking maar het is toch anders. Met wie kun je daar beter over kletsen tijdens leuke activiteiten dan met leeftijdsgenootjes die zelf ervaringsdeskundige zijn en waarmee je hechte vriendschappen op kan bouwen.

Er werd gezocht naar giften, deze werden gevonden en dit vormde ons startkapitaal. In april 2011 werd De Brusjesclub officieel opgericht.

Een club gebouw hebben we niet en dat hoeft ook niet, we zijn namelijk altijd op pad om de meest gave, unieke, vette, stoere maar vooral leuke uitstapjes te beleven!

Het financiële fundament word gevormd door de ouders die contributie betalen.
Al onze vrijwilligers zijn verzekerd bij Vrijwilligersnet Nederland

Coördinator van de Brusjesclub is Mark Deckers.

EINDELOOS DOEL

Het doel van de Brusjesclub is zes maal per jaar leuke activiteiten bieden aan kinderen en jongeren die een broertje of zusje hebben met een beperking.

Onze leden komen uit diverse gemeenten uit de provincie Brabant en Limburg en wonen allemaal bij hun ouders. Het verloop van onze leden is laag.

Dit doel kunnen wij realiseren met een jong team aan vrijwilligers die allemaal super gedreven zijn om deze kids de meest gave dagen te bezorgen!

De Brusjesclub werkt alleen met vrijwilligers en daar zijn we trots op!

ACTIVITEITEN

De begeleiders van de Brusjesclub verzinnen niet zelf de activiteiten die we met de Brusjes gaan doen, hier betrekken we de kinderen intensief in en samen komen we dan ook tot een jaarprogramma zoals u deze kunt vinden in onze agenda.
Omdat we een enorm diverse groep hebben (de jongste deelnemer is 5 en de oudste 16) zorgen we altijd voor passende activiteiten voor alle kinderen.
Omdat je bij de Brusjesclub vaak fijne en hechte vriendschappen op bouwt stoppen de kinderen niet zomaar als ze naar het voorgezet onderwijs gaan, de naam klinkt misschien wat kinderachtig maar de activiteiten zijn dit absoluut niet.
Wij organiseren de meest vette uitjes waar de begeleiders vaak nog dagen over napraten.